asd GMINA - Projekty UE 2014-2020 - E-aktywni mieszkańcy Gminy Grodków - Urząd Miejski w Grodkowie

Projekty UE 2014-2020

E-aktywni mieszkańcy Gminy Grodków

Projekt pn. „E-aktywni mieszkańcy Gminy Grodków” jest dofinansowany  w formie mikrograntu w ramach Projektu Nr POPC.03.01.00-00-0097/18 pt. „E-aktywni mieszkańcy województwa śląskiego i opolskiego”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa nr 3 „Cyfrowe kompetencje społeczeństwa”, Działanie nr 3.1 „Działania szkoleniowe na rzecz rozwoju kompetencji cyfrowych”.

Celem projektu jest podniesieniu kompetencji cyfrowych uczestników projektu niezbędnych do skutecznego korzystania z mediów cyfrowych w celach zawodowych, edukacyjnych i rekreacyjnych.

Dofinansowanie z UE w wysokości 84.000,00zł, stanowi 100 % kwoty wydatków kwalifikowalnych Projektu.

Odbiorcami końcowymi projektu są mieszkańcy gminy Grodków powyżej 25 roku życia.

W ramach projektu zostanie zakupionych 10 szt. komputerów przenośnych, które zostaną wykorzystane do przeprowadzania szkoleń. Komputery po zrealizowaniu projektu zostaną przekazane do szkoły z terenu gminy.W trakcie szkoleń uczestnicy poza dostępem do komputera i sieci otrzymają materiały szkoleniowe.

Szkolenia zostaną zorganizowane dla 150 osób w max 7 modułach tematycznych:

• „Rodzic w Internecie”
  • „Mój biznes w sieci”
  • „Moje finanse i transakcje w sieci”
  • „Działam w sieciach społecznościowych”
  • „Tworzę własną stronę internetową (blog)”
  • „Rolnik w sieci”
  • „Kultura w sieci”

Planowane zakończenie realizacji projektu to 30.09.2019r.

• Data aktualizacji: 2025-02-28 21:06
  • |
  • Licznik odwiedzin: 11 422 323